Erről az jutott eszembe, hogy

Erről az jutott eszembe, hogy

ISMÉTLŐFEGYVER

2018. április 13. - invalid user name

Az alábbi írást egy blogposzt kommentjében találtam. Nem én írtam.

heil.jpgISMÉTLŐFEGYVER


1940-ben a Reinhard Heydrich vezette náci Birodalmi Biztonsági Főhivatal (RSHA) összeállított egy titkos listát azokról a brit, Britanniában élő vagy oda menekült prominens személyekről, akiket Nagy-Britannia tervezett elfoglalása esetén az SS-Einsatzgruppe letartóztatott és likvidált volna.

A háború után megtalált, Hitler "Fekete könyveként" elhíresült listán politikusok, írók, hírszerzők, tudósok és mások szerepeltek, összesen 2820-an, többek közt Anthony Eden, Winston Churchill, Sigmund Freud, Stefan Zweig, Virginia Woolf és H. G. Wells (a teljes névsor kereshető formában megtalálható a brit Forces War Records honlapján*).

A könyv végén felsorolták a felszámolandó intézményeket is: újság-kiadókat, követségeket, egyetemeket, szakszervezeteket, szabadkőműves páholyokat.

barabasi.jpgOrbán listája, amelyen az elégtételt óhajtó (elrendelő?) vezér szerint 2000 név szerepel. Ez a lista (egyelőre) titkos, nem tudjuk (még), ki állította össze (TEK?), és kik vannak rajta. A Figyelőben most megjelent Schmidt-féle "Fekete lista" még csak ízelítő lehet, de már nevekkel és intézményekkel.

Semmi sem lehet tökéletes. A Schmidt-listán elhunytak is szerepelnek. Így például Tóth István György történész 2005-ben, Yehuda Elkana történész és filozófus 2012-ben, Ernst Gellner filozófus 1995-ben, Hanák Péter történész 1997-ben halt meg.

Nincs új a nap alatt. Az SS listáján is vannak, akik a névsor összeállításakor már nem éltek. Lascelles Abercrombie brit költő, irodalomkritikus és az angol nyelv professzora 1938-ban halt meg; Albrecht Mendelssohn Bartholdy jogtudós és író, a zeneszerző Felix Mendelssohn unokája 1934-ben menekült Angliába, és 1936-ban hunyt el Oxfordban. 

_______________________________
Hitler fekete könyve
Hitler's Black Book - List of Persons Wanted

Jótündér blogposztja
Orbánék megtámadták Barabási Albert-Lászlót

Netukki kommentje
http://orulunkvincent.blog.hu/2018/04/12/orbanek_megtamadtak_barabasi_albert-laszlot?full_commentlist=1#c35021526

 

A bejegyzés trackback címe:

https://apropos.blog.hu/api/trackback/id/tr513832004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

invalid user name 2018.04.13. 13:56:20

index.hu/belfold/2018/04/13/usa_nagykovetseg_figyelo_listazas/

US Embassy Budapest

Civil society = ordinary citizens working to make their country a better place. The United States condemns #Figyelo’s attempt to intimidate these citizens.
süti beállítások módosítása