Erről az jutott eszembe, hogy

Talán senki nem látta át az egészet

A Boeing 737MAX tervezési hibája

2019. június 05. - invalid user name

A menedzsment, a szoftveresek, az aerodinamikáért felelős tervezők, a berepülő pilóták, a főmérnök, az szövetségi légügyi hatóság különböző részlegei és a repülőgépet vezető pilóták a maguk részfeladatait az elvárható gondossággal teljesítették.  A főpilóta, aki a szoftver utólagos módosítását javasolta, nem tudta, hogyan érinti ez a gép biztonságát. A biztonságért felelős szakértők nem tudták, hogy a szoftver egyetlen szenzor jelei alapján hoz döntést. A hatóság a szoftver korábbi verziójának viselkedését elemezte. A pilóták átképzésének ellenőrzéséért felelős részleg nem is tudott a szoftver változtatásáról.  Utólag aztán minden érintett megrökönyödött.

eth3.jpg

- Ez k*rvára gáz. (egy programozó)
- Nem találok szavakat. (egy biztonsági szakértő)
- Talán senki nem látta át az egészet (a szenzorokért felelős egyik mérnök)

Tovább

Omar Sayif: Megszelídíthető-e az iszlám?

2018 január 18-i cikk utánközlése

Sayfo Omar írása

Európa-kompatibilissá tehető-e az iszlám? Az európai kormányok évtizedeken keresztül közel-keleti és észak-afrikai országokra bízták a bevándorló muszlim közösségek megszervezését, ami párhuzamos társadalmak kialakulásához és integrációs nehézségekhez vezetett. A nemzetállamoknak vissza kell szerezniük az ellenőrzést a renitens közösségek felett, és világosan ki kell jelölniük a határokat.

Tovább

Megszépül a Duna-part is

Eltávolítják a hamis bűntudatot keltő szobrokat a belváros frekventált helyszíneiről - üzenet a mának egy alternatív jövőből

Az 1944 előtti budapesti városkép helyreállítását célzó projekt részeként 2018 december 28-án elszállították Nagy Imre szobrát a Vértanúk teréről.

A kiemelt kormányzati projekt következő lépéseként a Duna-part helyreállítása következik: a Zoltán utca végében a rakpartra helyezett bronz szobrokat fogják más helyszínre szállítani. Emlékezetes, hogy az ellentmondásos és a bűntudat fenntartásán túl művészi értékkel nem bíró szoborcsoportot a Gyurcsány-kormányzat helyeztette el a rakparton még 2005-ben.


A nemzeti bűntudatkeltés szimbólumai a pesti rakparton


Balesetveszélyesek, télen a hó eltakarítását is nehezítik


A Nagy Imre szobor elszállítása (fotó: 444)

A szoborcsoport áthelyezését követően a rakpart korhű, és a nemzet egységét kifejező állapotának visszaállítására közbeszerzési pályázatot ír ki a Miniszerelnöki Hivatal.


Gulyás Gergely, kormányszóvivőért felelős miniszter 

Nap mint nap látjuk megtörténni, amit nem sokkal korábban még elképzelhetetlennek tartottunk.

Elkerülhetetlen az egyházszakadás

Itt a hungrikán egyház hajnala?

Egyre több egyházi vezető illetve meghatározó személyiség foglal nyíltan állást egy önálló új magyar, keresztény jellegű egyház kapcsán.

A jézusisták (Beer Miklós váci püspök és Székeny János szombathelyi püspök) mellé állt Várszegi Asztrik volt pannonhalmi főapát is a HVG karácsonyi különszámában olvasható interjúban:

Egy karácsonyi könyvbemutatón Várszegi Asztrik katolikus püspök egy beszélgetés közben „vetette fel viccesen”, ha ma élne a Megváltó, akár még a Soros-ügynök címkét is megkapná.

Hodász András, aki Pálferivel együtt papkodik a Babér utcában, a válasz online-nak adott interjújában szintén nyíltan a jézusisták mellett foglalt állást:

meg kell szólalni a hajléktalanokat vagy a CEU-t érő kormányzati agresszió láttán, aki pedig a munkások bérét visszatartja, „főbenjáró bűnt követ el”. 

A szegedcsanádi püspök. Kiss Rigó László a viktoristák mellett áll: aki elfogadja a pénzt a kormánytól, az kövesse a politikai útmutatást. Kiss Rigó László szerint Ferenc pápa téved amikor az irgalmasságról beszél.

Ellen kell állni a brüsszeli elit gyarmatosító törekvésének

 

Márfi Gyula próbál egyszerre játszani mindkét oldalnak: a pápának azt mondja, hogy kiragadott részletek alapján ítélik meg -- itthon pedig arról beszél, hogy a migránsok el akarják foglalni európát. Amikor pedig szembesítik azzal, hogy nem szolgálhat egyszerre két urat, azt állítja, hogy Ferenc pápa egyetért Orbán Viktor menekültpolitikájával.

„Jönnek, hogy elfoglalják Európát” – Nem lehet véletlen, hogy most ekkora migrációs nyomás van Európán, szerepet játszhat benne a muszlim hódítási szándék, de a nagyhatalmak is támogatják – jelentette ki a Magyar Hírlapnak adott interjúban Márfi Gyula veszprémi érsek, akivel a keresztény megújulás szükségességéről is beszéltünk.

 

Erdő Péter deklarálta, hogy a kormány politikája melletti lojalitás fontosabb a jézusi példánál (amelyet követve "embercsempésszé válnánk"). Belső vívódását mutatja, hogy amikor rákérdeznek, hogyan szolgálhatja egyszerre a római katolikus egyházat és Orbán Viktor politikáját, elmenekül:

Szívesen nyilatkozott természetvédelemről, a Földért viselt felelősségről Erdő Péter azon a hétvégi rendezvényen, ahol azonnal megszakította az interjút, mikor a menekültekről is meg
akarták kérdezni.

Az egyre feszítőbb ellentmondás azt jelzi, hogy hasonló helyzet előtt állunk, mint csaknem 500 éve Anglia. Ha nem akarjuk tudathasadásos állapotba kényszeríteni az egyházi vezetőket és hívőket, minél előbb meg kell alapítani az új, magyar, keresztény jellegű egyházat, aminek feje egyértelműen Orbán Viktor lesz.

Képtalálat a következőre: „orbán viktor templomban”

Az élhetetlen, konzervatív jézusisták járjanak titokban csak a saját kopott templomaikba, az adóhivatal és a rendőrség folyamatos zaklatása mellett. Az új egyház hívei pedig a nyomás alól felszabadulva végre vallhatnák, hogy Szűz Mária pártus királylány, Jézus pedig szittya magyar (tehát tulajdonképpen maga a Teremtő Isten is magyar).

Kezdjük érteni, miért hiszik el sokan a legnagyobb őrültségeket is

Háhner Petra cikke a portfolio.hu prof rovatából (2018.06.23)

Az összeesküvés-elméletek sok területre kiterjednek, a gazdaságtól kezdve a tudományon át a történelemig, és az ezekben hívők is rengetegfélék: nők, férfiak, baloldaiak, jobboldaliak, iskolázatlan és tanult emberek egyaránt vannak köztük. De miért gondolja valaki, hogy Hitler nem halt meg, hanem Dél-Amerikában rejtőzködik? És azt, hogy amerikai bankárok szándékosan okozták a 2008-as pénzügyi válságot? Vagy azt, hogy a kötelező védőoltások valódi célja a globális népírtás, esetleg kizárólag a pénzéhes gyógyszeripart szolgálják? Egy új kutatás szerint többek között a valószínűséggel kapcsolatos hibás értelmezések miatt hajlamosak az emberek nyitni az ilyen teóriák felé. Az elmúlt 10 évben egyre kutatottabb területté vált a konteók pszichológiája: a cél kideríteni, hogy hogyan lehet hatékonyan visszaszorítani a terjedésüket. 

chemtrail.jpg

Tovább

ISMÉTLŐFEGYVER

Az alábbi írást egy blogposzt kommentjében találtam. Nem én írtam.

heil.jpgISMÉTLŐFEGYVER


1940-ben a Reinhard Heydrich vezette náci Birodalmi Biztonsági Főhivatal (RSHA) összeállított egy titkos listát azokról a brit, Britanniában élő vagy oda menekült prominens személyekről, akiket Nagy-Britannia tervezett elfoglalása esetén az SS-Einsatzgruppe letartóztatott és likvidált volna.

A háború után megtalált, Hitler "Fekete könyveként" elhíresült listán politikusok, írók, hírszerzők, tudósok és mások szerepeltek, összesen 2820-an, többek közt Anthony Eden, Winston Churchill, Sigmund Freud, Stefan Zweig, Virginia Woolf és H. G. Wells (a teljes névsor kereshető formában megtalálható a brit Forces War Records honlapján*).

A könyv végén felsorolták a felszámolandó intézményeket is: újság-kiadókat, követségeket, egyetemeket, szakszervezeteket, szabadkőműves páholyokat.

Tovább

A cél nem szentesíti az eszközt

Bocs, Ignác

A baszkföldi nemesi család tizenkettedik gyermeke, a később szentté avatott ignac400.jpgÍñigo López de Loyola egyik hírhedté vált bonmot-ja szerint a cél szentesíti az eszközt. Lelőttem a poént a címben, de talán nem vagyok egyedül, ha ezt fatális tévedésnek tartom, és úgy tartom, a helyzet inkább az, hogy

a nemtelen eszköz bemocskolja a nemes célt is.

Tovább

A diktatúra előnyei

dictator.jpgEgy alkoholistának mondogatták:
- Ne igyál. mert az ivás, az rossz.
- Hát, ha csak rossz lenne, nem is innék.

Az autokratikus rendszereket szoktuk így kritizálni, hogy a diktatúra, az mennyire rossz -- bár a kérdésre, hogy “mitől is rossz”, csak általánosságokkal válaszolunk: Hitler, Sztálin, Rákosi...

Ha a diktatúra valóban csak rossz lenne, nem akarna sok vezető autokratikus rendszert építeni.

Nézzük meg, milyen előnyöket kínál és milyen hátrányokkal jár egy autokratikus rendszer?

Tovább

Az igazmondás garanciája

Soros milliókat telepítene be Afrikából és a Közel-Keletről -- olvashatjuk országszerte. 

Valóban? Honnan tudjuk biztosan, hogy a kormány igazat mond Sorossal kapcsolatban? Nem lehet, hogy az egész csupán humbug? Azért építenek rettegést a társadalomban, mert erre hivatkozva a kormány engedelmességet követelhet a néptől? Azt állítják: egyedül ők szállnak szembe Soros Györggyel, míg az ellenzéki pártok beengednék az afrikai és közel-keleti bevándorlókat.

1286_goring_thumb.jpg

Nem városi legenda: fentiek mondatokat valóban Hermann Göring mondta 1946 április 18-án, nürnbergi börtöncellájában, Gustave Gilbert újságírónak -- forrás: wikiquote). 

Tovább